Ευθεία επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Τζανακόπουλος κάνει λόγο για ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση, επειδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατείνεται ότι ο πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στο Παρίσι. 

 

Ακολουθεί δήλωση του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, για την επιστολή του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η Ν.Δ. και τα μέσα που τη στηρίζουν και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική τακτική της έχουν εξαπολύσει από το πρωί μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων.

Διατείνονται ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στη Γαλλία για να παραλάβει δύο τιμητικά για τη χώρα βραβεία, αλλά προκειμένου να αποφύγει την προσδιορισμένη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αν και η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον ανάξια σχολιασμού, ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες.

Γι’ αυτό, πριν από λίγη ώρα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητά τη μετάθεση της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί.

Επειδή ο πρωθυπουργός θα παραλάβει βραβείο από το περιοδικό Politique Internationale για το πολιτικό του σθένος, μένει να δούμε αν και ο κος Μητσοτάκης διαθέτει έστω ελάχιστο.