Επίσκεψη στο Παρίσι θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο της πόλης και την πολιτική επιθεώρηση Politique Internationale. Την Παρασκευή θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Μακρόν και μετά θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους γαλλικών επιχειρήσεων, ενώ θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Παρίσι έχει αναλυτικά ως εξής:

09:20 Πρόγευμα εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale

11:00 Βράβευση από την Επιτροπή της Politique Internationale με το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique)

14:00 Γεύμα εργασίας με στελέχη επιχειρήσεων

19:30 Βράβευση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l'Engagement européen)

Ομιλία του Πρωθυπουργού προς τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου

Δεξίωση προς τιμήν του Πρωθυπουργού

Το πρωί της Παρασκευής, 24 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, όπου συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ και των έξι ανατολικών χωρών-εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία).