Οι ευρύτερες συναινέσεις και η κοινή στάση σε κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της διεθνούς θέσης της Ελλάδας κρίνονται απαραίτητες, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

«Η ίδια η έξοδος από τα μνημόνια χωρίς νέα προαπαιτούμενα και ο χαρακτήρας του μεταμνημονιακού καθεστώτος θα εξαρτηθούν και από τη δυνατότητά μας να δείξουμε προς τα έξω ενιαία στάση υπέρ των συμφερόντων της χώρας», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Σχετικά με τις μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας, ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι θα πρέπει «να διαμορφώσουμε μια δημοκρατική πολιτική κουλτούρα και θεσμούς που να προάγουν συνθέσεις και συναινέσεις με διαφάνεια και στη βάση αρχών και προγραμματικών συγκλίσεων».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Γερμανία, σημειώνει πως «ό,τι κι αν γίνει, εμείς πρέπει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα με βάση το σχέδιό μας. Δεν μας συμφέρει ούτε η στάση αναμονής, ούτε η αναβλητικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές να βγει η χώρα στις αγορές έχοντας δημιουργήσει επαρκή κεφαλαιακά αποθέματα αντί της προληπτικής πιστωτικής γραμμής. «Από τι στιγμή που και οι δανειστές συμφωνούν με αυτόν τον "οδικό χάρτη" θεωρώ ότι ορισμένοι από την αντιπολίτευση, που οι ίδιοι ζητούν επίμονα πιστοληπτική γραμμή, όχι μόνο δεν επιδεικνύουν σωφροσύνη, αλλά δεν προσφέρουν και καλή υπηρεσία στη χώρα», υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.