Φάση ανάκαμψης διανύει η ελληνική οικονομία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της Καβάλας.

«Βρισκόμαστε σε μια φάση, όπου η ελληνική οικονομία αλλάζει σελίδα, περνάει σε μια φάση δυναμικής ανάκαμψης με βελτίωση όλων των θεμελιωδών μεγεθών της και σιγά σιγά μπαίνουν ισχυρά θεμέλια για μια βιώσιμη μακρόπνοη ανάκαμψη και ανάπτυξη», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» της Καβάλας.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στους δείκτες της οικονομίας που αποδεικνύουν την αλλαγή σελίδας, καθώς και στις δηλώσεις ευρωπαϊκών θεσμών και αξιωματούχων, σημειώνοντας ότι το πιο σημαντικό είναι πως αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για ένα παροδικό φαινόμενο, ενώ παρατήρησε πως σε καμιά περίπτωση η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και δεν επαναπαύεται.

«Εμείς ακούμε με ικανοποίηση και τις προβλέψεις των ευρωπαϊκών θεσμών, ειδικά της Κομισιόν, οι οποίες δείχνουν ότι το κλίμα στην ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί κατά πολύ», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Βλέπουμε τις προβλέψεις, οι οποίες μιλούν για μια αρκετά δυναμική ανάκαμψη, η οποία ξεκινάει το 2017 και ακόμα πιο υψηλή το 2018 και το 2019. Ήδη ξέρουμε ότι το 2017, για πρώτη φορά, θα κλείσει με ρυθμούς ανάπτυξης που θα είναι κοντά στο 2%, αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικότερο. Το σημαντικότερο είναι ότι φαίνεται, από τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, πως αυτό δεν είναι ένα παροδικό φαινόμενο, αλλά ότι αντιθέτως σιγά σιγά μπαίνουν ισχυρά θεμέλια για μια βιώσιμη μακρόπνοη ανάκαμψη και ανάπτυξη. Βεβαίως, σε καμιά περίπτωση εμείς δεν πανηγυρίζουμε, ούτε επαναπαυόμαστε, διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχουν πολλά κοινωνικά προβλήματα. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες, τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με τη μέγιστη σοβαρή δυνατότητα. Πρώτα και κύρια το ζήτημα της ανεργίας που είναι ύψιστη προτεραιότητα για την ελληνική κυβέρνηση».