Με το φετινό κοινωνικό μέρισμα ανοίγει η βεντάλια. Δεν αφορά στην ακραία φτώχεια, ούτε καν στη φτώχεια, αλλά πολύ μεγάλο πλήθος ανθρώπων που είδαν να μειώνεται σχεδόν στο μισό η προσωπική τους περιουσία, είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας «Στο Κόκκινο».

«Όταν η κυβέρνηση θεωρεί ότι κάτι είναι για το καλό των πολλών και είναι δίκαιο, το κάνει, ακόμη και όταν έχει απέναντί της υπέρτερες δυνάμεις, όπως τους δανειστές», είπε η κ. Φωτίου, σχολιάζοντας τα όσα έγιναν πέρυσι με το κοινωνικό μέρισμα που θεωρήθηκε από κάποιους «μονομερής ενέργεια».

Δεν περνάει το μικροπολιτικό παιχνίδι της αντιπολίτευσης

Πλέον, το μικροπολιτικό παιχνίδι της αντιπολίτευσης στη λογική του «καλύτερα να τα δώσετε αλλού» δεν περνάει στους πολίτες, όπως εκτίμησε.

«Φέτος, ελπίζω όλοι να είναι σοβαρότεροι... να καταλάβουν ότι το κοινωνικό μέρισμα δίνεται σε τόσο μεγάλο πλήθος ανθρώπων ώστε πλέον δεν αφορά στην ακραία φτώχεια... μιλάμε για 9.000 ευρώ ανώτατο εισόδημα ανά άτομο... το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που αφορά στην ακραία φτώχεια έχει αντίστοιχο όριο τα 2.400 ευρώ», όπως θύμισε.

«Δεν αφορά καν στην φτώχεια, αλλά ανώτερες κοινωνικές τάξεις, που έχουν πληγεί από τα μέτρα που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χάνοντας περίπου το 50% του προσωπικού τους πλούτου». Με το φετινό κοινωνικό μέρισμα «ανοίγουμε τη βεντάλια σε όλα αυτά τα άτομα», σημείωσε η ίδια.

Όσον αγορά στην υλοποίηση της απόφασης, πλέον «υπάρχει πολύ μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση της διανομής του κοινωνικού μερίσματος, με βάση την πλατφόρμα του ΚΕΑ... και την ΗΔΙΚΑ που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας και την σχεδίασε», συνέχισε η κ. Φωτίου.

Με αυτοματοποιημένη διαδικασία τα κριτήρια

«Διασταυρώνει online όλες τις πληροφοριακές βάσεις της κυβέρνησης... θα δώσει με αδιάσειστα κριτήρια το μέρισμα με μία εξαιρετικά αυτοματοποιημένη διαδικασία... ούτε να φέρνει κανείς χαρτιά, ούτε να μπαίνει σε διαδικασίες δύσκολες. Είναι πάρα πολύ απλή η διαδικασία που θα ανακοινώσει η ΗΔΙΚΑ... στην ουσία είναι μία επαναβεβαίωση του ΑΦΜ του δικαιούχου, καθώς έχει διασταυρωθεί ότι κάποιος είναι δικαιούχος», όπως ανέφερε.