«Ήταν ατόπημα να παραλάβω τα έγγραφα» ξεκαθάρισε, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, αναφερόμενος στα απόρρητα έγγραφα που του επέδωσε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά αρνήθηκε να παραλάβει ως προεδρεύων, επισημαίνοντας ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα «ήταν απόρρητα», αλλά «δεν είχαν την ίδια διαβάθμιση. Άλλο είχε διαβάθμιση ένα και άλλο πέντε, δηλαδή αυστηρά απόρρητο».

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι εν τέλει «τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν κατατέθηκαν ποτέ στα πρακτικά της Βουλής, κατατέθηκαν σε μένα, προσωπικά, με δική μου ευθύνη» και συνέχισε λέγοντας: «Εκείνη τη στιγμή δεν είχα πρόχειρο το νόμο για έγγραφα υψίστης ασφαλείας, αλλά μου ήλθε στο μυαλό ο Θεόδωρος Πάγκαλος που σε αντίστοιχη περίπτωση είχε στείλει στον εισαγγελέα με το αδίκημα της κατασκοπείας δημοσιογράφο για διάρρευση επίσημου έγγραφου. Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, αντιλήφτηκα ότι έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου και το Κοινοβούλιο».

Ως εκ τούτων, δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης «δεν έκανα τυπική παραλαβή και απλά πήρα τα έγγραφα. Τα έβαλα σε ένα φάκελο και τον έστειλα στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ορθώς τον άνοιξε στην Διάσκεψη των Προέδρων».

Επίσης ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι από το 1990 που ο ίδιος είναι βουλευτής δεν είχε συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό στην ελληνική Βουλή και διευκρίνισε ότι γνωρίζοντας καλά τον Κανονισμό, αποφάσισε να ζητήσει τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής και να παραδώσει τον φάκελο.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να δοθούν εξηγήσεις ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «σωστά ζητά εξηγήσεις η ΝΔ», ενώ προσέθεσε ότι ο κ. Καμμένος «βιάστηκε να πει ότι θα τα αποχαρακτηρίσει αυτός γιατί έχει συσταθεί ΕΔΕ».

Τέλος, αναφερόμενος στην επίθεση της ΝΔ προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο κ. Κακλαμάνης περιορίστηκε να απαντήσει: «Υπενθυμίζω, χωρίς σχόλιο, στην ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ότι δεν διαφώνησε κανείς».