Στη Βουλή κατατέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε μεσάζων στην πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία και η αντιπολίτευση επιμένει για την ύπαρξη μεσάζοντα, διότι διαφορετικά καταρρέει το μυθιστόρημά της, είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο κλείσιμο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο πλέον τίθεται θέμα αξιοπιστίας της αντιπολίτευσης και όπως είπε αναρωτιέται αν μπορεί ο ελληνικός λαός να την πιστεύει.

Σημείωσε ότι το ποσό της πώλησης θα κατατίθετο από το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρξει μίζα σε μια τέτοια διαδικασία.

«Αν τα κράτη θέλουν να δώσουν προμήθεια, την δίνουν σε αυτούς που επιλέγουν και τον Βασίλη Παπαδόπουλο δεν τον επιλέξαμε εμείς, αλλά η Σ. Αραβία», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Συνέχισε αναφέροντας ότι η σύμβαση που υπεγράφη από τον ναύαρχο και τον Βασίλη Παπαδόπουλο εστάλη, μέσω του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, στη Σαουδική Αραβία και μέσω του υπουργείου στον πρέσβη της Σ. Αραβίας στην Αθήνα. «Αποδείξαμε εγγράφως ότι ουδέποτε την ανακάλεσαν» επισήμανε.

Έκανε λόγο για «τεράστια ζημιά» που προκάλεσε η αντιπολίτευση και ρώτησε τον Ανδρέα Λοβέρδο, «μήπως μαζί με τα έγγραφα που έδωσε, δημοσιοποίησε και καμία "κλείδα" με κίνδυνο κατάρρευσης του κρυπτογραφικού συστήματος της χώρας».

Η συμφωνία των 66 εκατ. με τη Σαουδική Αραβία δεν έχει καταγγελθεί

Ο κ. Καμμένος είπε πως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ύψους 66 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι κάποιος «περί την κυβέρνηση της Σ. Αραβίας» άρχισε να διαπραγματεύεται, λέγοντας ότι θα εξασφαλίσει χαμηλότερη τιμή αγοράς και προτείνοντας τον εαυτό του για εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας, προτείνοντας ταυτόχρονα στη σαουδαραβική κυβέρνηση να μην πληρώσει.

Επισήμανε ότι η συμφωνία δεν έχει καταγγελθεί και ότι η σαουδαραβική πλευρά, μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα, ζητά πίστωση χρόνου καθυστερώντας να απαντήσει. «Χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει συμφωνία» διευκρίνισε ο υπουργός. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα στη Σαουδική Αραβία αυτήν την περίοδο.

«Ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας πήραμε έγκριση από τη Βουλή να πουλήσουμε άχρηστο υλικό, για το οποίο έπρεπε να πληρώσουμε προκειμένου να το καταστρέψουμε» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα ξαναπροσπαθήσουμε».

«Δεν θα πουλήσουμε ούτε σε τρομοκράτες ούτε σε όσους εξοντώνουν παιδιά, αλλά σε χώρες με τις οποίες είμαστε στον ίδιο άξονα, και με την Σ. Αραβία είμαστε στον ίδιο άξονα: μην ξεχνάτε ότι στηρίζει την Αίγυπτο», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «η Υεμένη είναι παλιά υπόθεση».
Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, έθεσε το ερώτημα αν έχουν αντιληφθεί τι ζημιά προκάλεσαν με την όλη υπόθεση, καθώς «όσοι στοχοποιούν τη Σ. Αραβία μπορεί να στοχοποιήσουν και την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στον ταξίαρχο, είπε ότι «έχει φύγει από τη θέση του και υπηρετεί σε άλλη, δεν έχει προβεί σε αποκαλύψεις, ενώ αν προκύψουν ευθύνες θα επιληφθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη». Αποσαφήνισε ότι η συμφωνία που ελέγχεται έως τέλους αφορά την πώληση 300.000 βλημάτων τα οποία έχουν ταυτότητα και ουδείς μπορεί να πουλήσει ούτε ένα περισσότερο ή λιγότερο.

Επίσης, ο κ. Καμμένος κατέθεσε έγγραφη απάντηση των ΕΑΣ στον Β. Παπαδόπουλο, ο οποίος ζήτησε ενοικίαση χώρων, ενώ απαντώντας σε όσα νωρίτερα είπαν η κ. Γεννηματά και ο κ. Λοβέρδος, στη μεν πρώτη είπε ότι ο ίδιος «έχει ανεβάσει» στοιχεία που αποδεικνύουν υπογραφή συμφωνίας με την IGG, στον δε δεύτερο ανέφερε για ενημερωτικά σημειώματα που έστελνε για εμπλεκόμενους σε υποθέσεις ραντάρ και TOR-M1, οι οποίοι, όπως είπε, «είναι όλοι φυλακή».