*** Καλησπέρα σας!

*** Έκτακτο Παράρτημα! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!

 *** Μόλις βρέθηκε ελεύθερος ο Κουφοντίνας, συγκάλεσε σύσκεψη των συντρόφων του σε μία – αραχνιασμένη από την πολυετή εγκατάλειψη δράσης - γιάφκα και τους έδωσε σαφείς εντολές, για Eldorado και Ελληνικό: α) Νοθεύστε με ψευδάργυρο το χρυσό στις Σκουριές να μην μπορεί να τον πουλήσει αυτός ο π…… καπιταλιστής ο Καναδός και β) Βάλτε φουρνέλο στους ουρανοξύστες του Λάτση, ώστε να παθαίνουν ελεγχόμενη καθίζηση και να μην υπερβαίνουν με τίποτα το ύψος της Ακρόπολης. Δύσκολο το έργο των συντρόφων του, αλλά αυτά έχει το «επαναστατικό»’ κίνημα…

*** Τέταρτη ημέρα του νέου εγχειρήματός μας, της ιστοσελίδας, www.bigbusiness.gr και γίνεται χαμός γενικά και ειδικότερα στην κύρια θεματογραφία μας. Δηλαδή, στις επενδύσεις. Από τις Σκουριές, το Ελληνικό και τον… Κουφοντίνα!

*** Πως είπατε; Δεν είναι… επενδυτικό θέμα η άδεια Κουφοντίνα; Ε και τι πειράζει που το πάνε πακέτο, δεκάδες ΜΜΕ, σε μία πραγματική συγχορδία, για να μην πω.. συμφωνία. Η δουλειά να γίνεται, η προπαγάνδα να περνάει και γαία πυρί μειχθήτω.

*** Δεν κάνει καλά τη δουλειά του το Δημόσιο, η τάδε υπηρεσία, ο δείνα φορέας; Να ληφθούν μέτρα από τους ελέγχοντες, για να γίνουν σωστά και στην ώρα τους όσα πρέπει, γιατί τις επενδύσεις τις χρειαζόμαστε.

*** Αλλά, μήπως στην περίπτωση του Ελληνικού, έχουμε να κάνουμε και με αθέατες πλευρές που αφορούν τον ανάδοχο; Πολλά ακούγονται στην αγορά, περί στενότητας και προσπάθειας εξεύρεσης κεφαλαίων, η οποία βεβαίως απαιτεί χρόνο…

*** Aλλά, δεν υπάρχει παρακαλώ σε εξέλιξη και η διαιτησία; Προς τι, λοιπόν, τέτοια ανυπομονησία και νέα προσφυγή και θόρυβος; Στόχος μήπως είναι να σηκωθεί, όχι ακριβώς χρυσόσκονη, αλλά να σηκωθούν μπλε συγνεφάκια…

*** Όσο για την Eldorando και το νέο επεισόδιο στο σίριαλ της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές, είναι απροκάλυπτο πλέον ότι οι σύμμαχοί της στα media και στην πολιτική, δίνουν τα ρέστα τους. Κάπου έχουν μπλέξει τα… πόδια τους, με τις νόμιμες επενδύσεις και την πάση θυσία στήριξη συμφερόντων, που δεν είναι στο σύνολό τους ακριβώς ελληνικού… ενδιαφέροντος.

*** Κάπως έτσι θυμήθηκα την ατάκα αποβιώσαντα φίλου, ιδιοκτήτη φορτηγών, που κουβαλούσε το εξορυγμένο και εκβραχισμένο μίγμα χρυσού από τη Χαλκιδική: «εδώ αφήνουν ένα κομμάτι ψωμί στους εργαζόμενους και θανατηφόρα απόβλητα, ενώ τα μεγάλα κέρδη τους βγαίνουν έξω μέσω Κίνας - ούτε αποικία τους να είμαστε».

*** Θυμηθείτε, σε αυτό το έργο θα έχουμε νέα, θερμότερα επεισόδια στο προσεχές διάστημα, όποια κι αν είναι η απόφαση της διαιτησίας, το «πολιτικό περιτύλιγμα» του χρυσού, τους φέρνει πιο κοντά, χρυσοθήρες και χρυσοκάνθαρους.

*** Στις τράπεζες, το έργο της μείωσης των «κόκκινων» δανείων είναι και τεράστιο και δύσκολο και επικίνδυνο, με την έννοια ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, για να είσαι σίγουρος ότι ο ένας είναι μπαταχτσής και ο άλλος βρέθηκε στη σχετική λίστα λόγω της κρίσης.

*** Επανέρχονται τα σενάρια συγχώνευσης δύο συστημικών τραπεζών, αλλά πριν ξεκαθαρίσει το θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια και τις πιθανές κεφαλαιακές τους ανάγκες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κινηθούν παρόμοιες διαδικασίες. Αφήστε ότι το σενάριο είχε ξαναπαιχτεί και τότε είχε «καεί».

*** Σημειώστε, όμως, το ακόλουθο: νέα τράπεζα βρίσκεται στα σκαριά και λέγεται μάλιστα ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις για παροχή άδειας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το σχήμα είναι μικτό, ελλήνων (μεταξύ αυτών και εφοπλιστής) και ξένων. Ο Στουρνάρας το ξέρει;…

*** Νέα αεροπορική εταιρεία, πάντως, ιδρύεται και έχει και γνωστό μεγαλομέτοχο – τον γνωστό Σαλάχ. Προσεχώς, περισσότερα.

*** Δείγμα υγείας, ικανού μάνατζμεντ, ισχυρού brand name και αποδεδειγμένης αξιοπιστίας αποτελεί για την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, το γεγονός ότι αποτελεί ίσως το επικρατέστερο γκρουπ, για την ανάληψη του έργου του αεροδρομίου Nicola Tesla Βελιγραδίου, με προϋπολογισμό άνω των 400 εκατ. ευρώ.

*** Μετά τα ΕΛΠΕ, που ανακοίνωσαν πολύ μεγάλα κέρδη, έρχονται και τα αντίστοιχα της Μότορ Όιλ την ερχόμενη Δευτέρα. Και όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή, θα είναι εξίσου υψηλά, ενώ η μετοχή της εισηγμένης μπαίνει και στον MESCI.

*** Νόαμ Τσόμσκι για Τραμπ: «Φανταχτερός απατεώνας με πορτοκαλί μαλλιά πιο πονηρός από όλους»! Kαι τι εκστόμισε ο αθεόφοβος Τραμπ; Ότι τέρμα η εκμετάλλευση των ΗΠΑ από τους άλλους λαούς! Σε λίγο θα οργανώνει και πορείες με την ΚΚΚ, για να βρει το…δίκιο του.

*** Τελευταίο για σήμερα, έχει τη σημασία του. Σε κλειστό φόρουμ που έγινε επί γερμανικού εδάφους, για πρώτη (!) φορά εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από Γερμανούς θεσμικούς για ελληνικές μετοχές – κυρίως για τον (δικό τους) ΟΤΕ, τον Μυτιληναίο, την Aegean κ.λπ. Νεότερα, προσεχώς.

Αυτά για σήμερα,

Καλό Σαββατοκύριακο, σε όλες και σε όλους,

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ (ο έμπλεος πολιτικής χρυσόσκονης)