Καλημέρα σας! Το σημερινό μενού καίει ολίγον, αν δεν... τσουρουφλίζει κάποιους και αναφέρομαι σε ορισμένα γεγονότα που αφορούν στον ΔΕΔΔΗΕ. Πλην, όμως, το μενού περιλαμβάνει και τα συμβαίνοντα μεταξύ της συνδρομητικής Nova και του Alpha TV, με «επιδόρπιο» τους χειρισμούς της ΤτΕ σε σχέση με το περιβόητο πόρισμα που αφορούσε στην Τράπεζα Πειραιώς. Με κάποιο τρόπο και τα τρία οδηγούν σε «κάψιμο» κάποιων παραδοχών ή ακόμα αν θέλετε και προσώπων. Τουτέστιν:

*** Μήπως κάποιοι στον ΔΕΔΔΗΕ, αν και διορίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα στην πολιτική, στην περίπτωση δηλαδή που έρθει η Νέα Δημοκρατία και γι' αυτό πουλάνε εξυπηρετήσεις σε διάφορα στελέχη της, όλων των βαθμίδων;

*** Και για να γίνω πιο σαφής: ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κωνσταντίνος Δέρβος, προσελήφθη το 2017 στον ΔΕΔΔΗΕ στην Κεντρική Ελλάδα. Προσέξτε τώρα. Η προκήρυξη της θέσης προέβλεπε ρητά ότι έπρεπε να παραμείνει στη θέση αυτή για 8 χρόνια και να μην μετατεθεί αλλού. Ω του θαύματος, όμως, αυτός βρέθηκε στην Αθήνα, στα κεντρικά, με…. απόσπαση που παρατείνεται βέβαια συνεχώς με εντολή του προέδρου του ΔΕΔΔΗΕ Νίκου Χατζηαργυρίου. Βέβαια στη δουλειά ο κ. Δέρβος δεν έχει πατήσει ποτέ, όπως πληροφορούμαι αρμοδίως.

***  Σημειώστε ότι για όσους προσλήφθηκαν μαζί με τον κ. Δέρβο ο όρος της παραμονής στην Κεντρική Ελλάδα τηρήθηκε με ευλάβεια. Δεν μετακινήθηκαν, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι εξ αυτών είχαν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή οικονομικά προβλήματα.

***  Η προαναφερόμενη περίπτωση δεν είναι η μόνη που αφορά στον ΔΕΔΔΗΕ και στον Διευθύνοντα Σύμβουλό του κ. Χατζηαργυρίου, καθώς φαίνεται ότι η επιχείρηση έχει μετατραπεί σε κέντρο εξυπηρέτησης και άλλων ανθρώπων του προέδρου Κυριάκου και όχι μόνο.

*** Για παράδειγμα αναφέρω δύο ακόμα περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά σε πρώην διευθυντή του γραφείου του Άδωνι (χωρίς... απόσπαση από τον ΔΕΔΔΗΕ!) και η δεύτερη αφορά σε γνωστό μεγαλοπαράγοντα του Δήμου Αθηναίων. Και οι δύο, ω του θαύματος, επίσης εμφανίζονται ως… παρόντες στον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ απασχολούνται αλλού!

*** Επειδή λοιπόν οι εν λόγω κύριοι ( τα στοιχεία τους είναι γνωστά στη στήλη αλλά δεν τα αναφέρω προς το παρόν) είναι εξαφανισμένοι από τον ΔΕΔΔΗΕ, μήπως γι' αυτό - όπως διέφυγε από συνομιλητή μου - ο οργανισμός σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις εξωτερικών συνεργατών για να καλύψει τις ανάγκες που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν οι προαναφερόμενοι;

-------------------------------------------------------------

*** Αλλαγή θέματος τώρα. Απορία εκφράζουν τα στελέχη της Nova καθώς αιφνιδίως, η διοίκηση του Alpha άλλαξε τη στάση της σχετικά με τους όρους της διμερούς εμπορικής συμφωνίας με αποτέλεσμα να επέλθει η διακοπή της συνεργασίας.

*** Επί σειρά ετών ο Alpha ήταν απολύτως σύμφωνος στη διαδικασία του συμψηφισμού των απαιτήσεων του από την Nova με οφειλές από εταιρείες συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά προς την Forthnet.

*** Η συνεργασία αυτή πάει πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές που η μετάδοση του σήματος του ALPHA TV δεν ήταν εφικτή σε όλη τη Ελλάδα και η NOVA στήριξε μέσω της δορυφορικής πλατφόρμας την αδιάλειπτη μετάδοση του καναλιού σε κάθε απομακρυσμένη γωνιά της χώρας.

- Σε κάθε περίπτωση, το σήμα του ALPHA TV είναι πάντα διαθέσιμο μέσω του αποκωδικοποιητή Novabox για όσους το έχουν συνδέσει στο δίκτυο επίγειας ψηφιακής μετάδοσης.

-------------------------------------------------------------

*** Τελικά εκείνο το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος για την Τράπεζα Πειραιώς αποδεικνύεται ότι δεν περιελάμβανε στοιχεία που να πείθουν ότι η τράπεζα πράγματι ζημιώθηκε. Έμπειρος τραπεζικός παράγων, άλλης τράπεζας, μου ανέλυε προ ημερών, ότι η βαλλόμενη τράπεζα από τον κ. Στουρνάρα είχε αγοράσει κοντά στα 2 λεπτά και πούλησε με πάνω από 30 λεπτά!

*** Η εμμονή ορισμένων ότι μπορούσε να πιάσει ακόμα καλύτερη τιμή είναι προφανές ότι δείχνει πως τα κίνητρα δεν ήταν και τόσο "ευγενή" και δεν αφορούσαν στην πραγματική ή μη κατάσταση της Πειραιώς, αλλά κυρίως εμπεριείχαν προσωπικά στοιχεία, που καλό είναι να αποφεύγονται από όλους τους παράγοντες του τραπεζικού συστήματος, γιατί η ζημιά που προκαλείται - όπως συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση - επεκτάθηκε στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος, έστω και παροδικά.

*** Αυτά προς γνώσιν και προς μη... επανάληψιν από όσους έχουν την ευθύνη τέτοιων, τουλάχιστον άστοχων, αν όχι εσκεμμένων όπως κατηγορούνται, χειρισμών.

-------------------------------------------------------------

Αυτά και για σήμερα

Ο (προσοχή στις... πολιτικές ηλεκτροπληξίες) 

ΚΟΜΦΟΥΚΙΟΣ