Για οριστικό τέλος της ύφεσης μετά από οκτώ χρόνια κάνει λόγο η βελγική εφημερίδα De Tijd με τίτλο «Οι Έλληνες αφήνουν πίσω τους την ύφεση»,  αναφερόμενη στην ανάπτυξη κατά 1,4% της ελληνικής οικονομίας για το 2017, ωστόσο σημειώνει ότι οι οικονομολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την ελληνική οικονομία.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2017 είναι κατά τι χαμηλότεροι από τις αρχικές προβλέψεις και τους στόχους που είχαν τεθεί.

Διερωτώμενη κατά πόσον η Ελλάδα θα καταφέρει τελικά να γυρίσει σελίδα αφήνοντας πίσω της την κρίση, η εφημερίδα σημειώνει ότι είναι η πρώτη φορά από το 2010 που η ελληνική οικονομία καταφέρνει να αναπτύσσεται επί τέσσερα συνεχή τρίμηνα.

Πάντως, η εφημερίδα τονίζει ότι οι οικονομολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί, παραπέμποντας στην αδυναμία της Αθήνας να επαληθεύσει τις προβλέψεις που είχε διατυπώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους ρυθμούς ανάπτυξης το 2017 (2,7% και 2,1%).

Τέλος, εκτιμάται ότι ούτως ή άλλως οι Έλληνες έχουν να διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση μέχρι να φτάσουν στα προ κρίσης επίπεδα, καθώς το ΑΕΠ τους συρρικνώθηκε κατά το 1/4, ενώ το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό και το 1/5 του πληθυσμού παραμένει χωρίς δουλειά.