(update) Ιδιαιτέρως υψηλή ζήτηση κατέγραψε η νέα ομολογιακή έκδοση των 300 εκατ. ευρώ της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της οποίας η διαδικασία δημόσιας προσφοράς ολοκληρώθηκε σήμερα.

Πρόκειται για ομόλογο επταετούς διάρκειας, Το εύρος της απόδοσης για το επταετούς διάρκειας ομόλογο διαμορφώνεται μεταξύ 2,3% και 2,7%. Το στοιχείο που έκανε την έκδοση να ξεχωρίσει είναι η ρήτρα αειφορίας που την συνοδεύει, η οποία θα αυξήσει το επιτόκιο αν ο Όμιλος δεν μειώσει κατά 25% την ένταση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το τέλος του 2025 (με έτος βάσης το 2021).

Το χαρτοφυλάκιο υφιστάμενων και μελλοντικών έργων στους τομείς των παραχωρήσεων, των κατασκευών και της ενέργειας του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε συνδυασμό με την πρωτοεμφανιζόμενη στη χώρα ρήτρας αειφορίας έχει προσελκύσει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από τους θεσμικούς όσο και από τους ιδιώτες επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά τουλάχιστον δυο φορές

Υπενθυμίζουμε πως πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά ομολογιακή έκδοση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με 18 μήνες να μεσολαβούν από το ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ (επιτόκιο 2,75%), ενώ το 2018 η εταιρεία άντλησε 120 εκατ. με επιτόκιο 3,95%.