Κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα και τα κέρδη της Morgan Stanley κατά το β' τρίμηνο του 2022, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός κατέγραψε σημαντική μείωση στα έσοδα από τον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, τα έσοδα στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου ανήλθαν στα 13,13 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Refinitiv, οι οποίοι ανέμεναν έσοδα 13,48 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα της τράπεζας σημείωσαν πτώση 11% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ τα έσοδα του τομέα επενδυτικής τραπεζικής υποχώρησαν άνω του 55%

Την ίδια στιγμή, η Morgan Stanley ανέφερε καθαρά κέρδη ύψους 2,4 δισ. δολαρίων ή 1,39 δολαρίων/μετοχή, χαμηλότερα από τα 1,53 δολάρια/μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 1,44 δολάρια ανά μετοχή.

Αξίζει να αναφερθεί, πως μέχρι στιγμής η μετοχή της Morgan Stanley στην Wall Street υποχωρεί κατά 24% από τις αρχές του έτους.

Σημειώνεται πως πλέον την σκυτάλη στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους παίρνουν οι Wells Fargo και Citigroup την Παρασκευή, ενώ την Δευτέρα θα γίνουν γνωστές οι επιδόσεις στο β' τρίμηνο των Bank of America και Goldman Sachs.

Νωρίτερα σήμερα, η JP Morgan Chase είδε τα κέρδη ανά μετοχή να μειώνονται κατά 28% στο β' τρίμηνο του έτους στα 2,76 δολάρια, τη στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 2,88 δολάρια ανά μετοχή, ενώ χαμηλότερα των προσδοκιών ήταν και τα έσοδα της τράπεζας.