«Τα τελωνεία των συνόρων πρέπει να αναβαθμιστούν ώστε να περιοριστεί το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή και οι "ελληνοποιήσεις" αγροτικών προϊόντων», δήλωσε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κατά την επίσκεψή της στα Τελωνεία Κήπων και Αλεξανδρούπολης.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου παρέλαβε επίσημα χθες το πρωί το νέο αυτοκινούμενο σύστημα ελέγχου φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων με X-ray κατά την επίσκεψή της στο Τελωνείο Κήπων στον Έβρο.

Πρόκειται για ένα από τέσσερα νέα οχήματα αυτού του είδους που προμηθεύτηκε το ελληνικό Δημόσιο ενώ σύντομα θα αγοραστούν άλλα δώδεκα μηχανήματα X-ray.

Νωρίτερα η υφυπουργός είχε επισκεφθεί και το Τελωνείο Αλεξανδρούπολης όπου δήλωσε ότι «τα τελωνεία των συνόρων είναι ιδιαίτερης βαρύτητας» και ότι πρέπει να αναβαθμιστούν ώστε να περιοριστεί το λαθρεμπόριο, η φοροδιαφυγή και οι «ελληνοποιήσεις» αγροτικών προϊόντων.

«Με την ενίσχυσή τους με προσωπικό και εξοπλισμό», πρόσθεσε η κυρία Παπανάτσιου, «το έργο των τελωνειακών θα γίνει αποτελεσματικότερο και θα οδηγήσει σε αύξηση των δημοσίων εσόδων, με τον εντοπισμό των παράνομων κινήσεων και τη συμμόρφωση των υπόχρεων».