H πρόσφατη αστάθεια στην αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν δείχνει  σημάδια μείωσης, με το Bitcoin να υποχωρεί 10%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η νέα πτώση στην τιμή του Bitcoin οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα ρευστοποίησης, καθώς και στην απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να βάλει τέλος στην εξόρυξή του.

Έτσι, η τιμή του Bitcoin έπεσε στα 32.094 δολάρια,  στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ημερών, παρασύροντας, παράλληλα, και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα. Μόνο το τελευταίο 6 ήμερο, το Bitcoin έχει χάσει πάνω από 20%, ενώ έχει χάσει τη μισή του αξία σε σχέση με το ιστορικό υψηλό, που επετεύχθη τον Απρίλιο. Σε επίπεδο έτους, ωστόσο, έχει κερδίσει 10%.

Οι αρχές στην κινεζική επαρχία Sichuan, έδωσαν την Παρασκευή εντολή να κλείσουν όλα τα project εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Η απόφαση των αρχών εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική του Πεκίνου για τον έλεγχο των ενδεχόμενων κινδύνων στην κινεζική οικονομία ως αποτέλεσμα της εμπορίας ψηφιακών νομισμάτων.

Μελέτες καταδεικνύουν πως το 2020 στην Κίνα πραγματοποιήθηκε το 65% της παγκόσμιας «εξόρυξης» Bitcoin. Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως ενεργοβόρα διαδικασία, που απαιτεί τεράστιο αριθμό ισχυρών υπολογιστών.