Η IBM ανακοίνωσε μια νέα πολυετή συμφωνία με την CaixaBank, έναν από τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ισπανία, με στόχο  την ενίσχυση των ψηφιακών δυνατοτήτων της τράπεζας, μέσω του εναρμονισμού του  με το IBM Cloud για Financial Services (Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες).

Η IBM είναι o τεχνολογικός συνεργάτης της CaixaBank για περισσότερα από 50 χρόνια. Βάσει αυτής της συμφωνίας, ο ισπανικός χρηματοοικονομικός όμιλος θα ξεκινήσει το έργο “CloudNow”, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη βασικών επιχειρησιακών εφαρμογών, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και στην ενίσχυση του καινοτόμου οράματός της για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες με αυξημένη διαθεσιμότητα και ανθεκτικότητα.

Mέσω αυτής της συμφωνίας, η ΙΒΜ παρέχει στην CaixaBank μια σύγχρονη τεχνολογική πλατφόρμα υψηλών προδιαγραφών σε ότι αφορά τομείς  όπως η ασφάλεια, η  εμπιστοσύνη και η ιδιωτικότητα. Οι λύσεις hybrid cloud και Artificial Ιntelligence (AI) της ΙΒΜ θα βοηθήσουν την τράπεζα να ενισχύσει το επιχειρηματικό της μοντέλο και να  βελτιώσει την εμπειρία του πελάτη.  Στο πλαίσιο αυτό, η CaixaBank θα αξιοποιήσει τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις που παρέχει το IBM Cloud for Financial Services.

Για να μάθετε περισσότερα για τις  λύσεις της IBM στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ibm.com/banking

Σχετικά με την πλατφόρμα IBM Cloud for Financial Services

Το ΙΒΜ Cloud for Financial Services διαθέτει ενσωματωμένη ασφάλεια και ελέγχους συμμόρφωσης για να βοηθήσει τις εταιρείες να μειώσουν τους κανονιστικούς φραγμούς που παρεμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό των εφαρμογών. Υποστηριζόμενη από ένα αναπτυσσόμενο οικοσύστημα με περισσότερους από 100 εμπορικούς συνεργάτες τεχνολογίας και FinTechs, η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τους μετασχηματισμούς των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ενώ αντιμετωπίζει πιθανούς συστημικούς κινδύνους στον κλάδο σε όλο το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών.