Το ενδεχόμενο η Atlas Merchant Capital να παράσχει ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του 100% της Praxia Bank, μετά την επίσημη ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιείται ότι αξιολογεί – ακόμη- το αποτέλεσμα της διαδικασίας, θεωρείται μέχρι στιγμής το πιθανότερο. Μόνο μία η προσφορά...

 

H Atlas έχει δεχθεί μόνο μια μη δεσμευτική προσφορά, υπάρχει, όμως, κατά πληροφορίες αίτημα ενδιαφερόμενου επενδυτή, για χορήγηση μικρής παράτασης προκειμένου να υποβάλει ενδεικτική προσφορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Praxia αναφέρει:

«Η Atlas Merchant Capital, o μέτοχος της Praxia bank, εκίνησε πρόσφατα διαδικασία πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της τράπεζας, σε συνεργασία με τη UBS ως χρηματοοικονομικό σύμβουλο.

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας ορίστηκε για τις 9 Δεκεμβρίου 2019. Η Atlas Merchant Capital αξιολογεί αυτή τη στιγμή το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Θα ακολουθήσει ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της διαδικασίας σε επόμενο χρόνο».

Υπενθυμίζεται ότι η Altas Merchant Capital τρέχει διαδικασία για την πώληση του 100% της Praxia, μετά την άκαρπη διερεύνηση, τόσο των αγορών για αύξηση κεφαλαίου, όσο και του ενδεχομένου απευθείας συγχώνευσης με εγχώρια τράπεζα.